Meat Nati 054-8158182
יש לבחור עוף צעיר (עוף מס 1) ולפתוח אותו מהגב כך שנוכל להניח את העוף על רשת הגריל וכל העוף יקבל את החום בצורה אחידה.
מרינדה לעוף: לוקחים קערה, שמים בתוכה את העוף מפזרים בנדיבות מלח גס (2 כפות גדושות) ופלפל שאטה גרוס (1 כפית שטוחה) וסוחטים על העוף 10 לימונים (חשוב לבחור לימונים מלאים במיץ).
יש להשרות את העוף במרינדת הלימון עם קליפות הלימון שנשארו לאחר הסחיטה ולהוסיף מעל מעט שמן זית. ככל שהעוף יהיה יותר זמן במרינדה כך הוא יספוח אליו את הטעמים של המרינדה. את הנוזלים שנשארו מהמרינדה יש לשפוך על העוף בזמן הצלייה.
בתאבון!
מרכיבים:
200 גר' בורגול גס
300 מ"ל מים רותחים
400 גר' פטרוזיליה (שני זרים גדולים)
100 גר' נענע
1 מלפפון
1 עגבנייה
3/4 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית
3 לימונים
רימון
אופן ההכנה: משרים בקערה את הבורגול במים הרותחים עד שהבורגול מתנפח. לאחר שהבורגול התקרר קוצצים את הפטרוזיליה והנענע חותכים את המלפפון והעגבנייה לקוביות דקיקות. מפרידים את זרעי הרימון. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב.
מומלץ להגיש קר.
לוקחים 3 פלפלים אדומים, 3 פלפלים כתומים ו–3 פלפלים ירוקים. מוציאים מהם את הגרעינים ואופים אותם שלמים, 35 דקות בתנור, בחום של 160 מעלות.
לאחר שהפלפלים התקררו מהאפייה, מקלפים אותם וחותכים לקוביות גדולות.
שמים את הפלפלים בקערה ועליהם שופכים:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/4 כוס חומץ בן יין
3 שיני שום כתוש
5 כפות דבש
2 כפות סוכר דמררה
50 גר' טימין טרי מופרד מענפיו
מערבבים היטב את כל החומרים!
מומלץ להגיש קר
מרכיבים:
1 ליטר יין ספרדי אדום
4 כפות סוכר דמררה
1 תפוח חתוך לקוביות
1 אגס חתוך לקוביות
1/4 כוס מיץ אפרסקים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס טריפל סק (ליקר אפרסקים)
2 מקלות קינמון
3 יחידות ציפורן
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1 כוכב אניס
אופן ההכנה: שמים את כל החומרים בסיר מלבד הפירות החתוכים ומרתיחים במשך 5 דקות. לאחר שהורדנו את הסיר מהאש, שופכים פנימה את הפירות החתוכים ומגישים חם.
משקה ברזילאי קייצי מתאים במיוחד לקוקטיל קיץ קר ומרענן
החומרים הדרושים:
10 לימונים חתוכים לקוביות (עם הקליפה)
2 לימונים בפרוסות לקישוט
15 עלי נענע לקישוט
12 כפות סוכר
1 ליטר קשאסה (ליקר קני סוכר)
הרבה מאוד קרח כתוש היטב
אופן ההכנה:
בקערת פונץ גדולה מערבבים לימון, את הסוכר ומועכים מעט בעזרת כותש. מוסיפים קשאסה וקרח ומערבבים. מפזרים מעל פלחי לימון ונענע לקישוט.
לחיים!